Aiheina mm. matkustusrajoitukset ja omaehtoinen karanteeni I Valtionkonttorin kustannustuki I HPL:n jäsenkoulutukset
Click here if you are having trouble viewing this message.
 
Jos työntekijä on matkustanut tietoisesti korkean koronariskin maahan, hänen tulee jäädä matkan jälkeen kahden viikon omaehtoiseen karanteeniin. Tuolloin työntekijä ei voi mennä työpaikalle eikä työnantajalla ole palkanmaksuvelvollisuutta.

Työnantaja – näin ohjeistat työntekijöitä matkustamisesta ja omaehtoisesta karanteenista

Viranomaisohjeen mukaan työntekijän tulee jäädä omaehtoiseen karanteeniin, jos hän on 9.8. tai sen jälkeen matkustanut maahan, joka kuuluu matkustusrajoitusten piiriin korkean koronariskin vuoksi. 

Karanteenin aikana työntekijä ei voi mennä työpaikalle eikä työnantajalla ole palkanmaksuvelvollisuutta, koska työntekijä on tietoisesti matkustanut maahan, jonka tautitilanne on vakava uhka. Työnantajan tulee kertoa työntekijöilleen viranomaisohjeesta epäselvyyksien välttämiseksi.

Jos työntekijä matkustaa maahan, joka ei kuulu matkustusrajoitusten piiriin, hän voi palata normaalisti työhön matkan jälkeen. 

Ohjeistuksemme perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n 8.8. päivittämään viranomaisohjeeseen matkustamisesta ja omaehtoisesta karanteenista, jonka pohjalta EK teki oman linjauksensa. 

Luettelo matkustusrajoitusten piirissä olevista maista päivittyy koronatilanteen muuttuessa, joten se kannattaa aina tarkistaa tapauskohtaisesti. Ennen 9.8. tehtyihin matkoihin sovelletaan matkustusaikana voimassa olleita viranomaisohjeita ja -määräyksiä.


Katso matkustusrajoitusten piiriin kuuluvat maat (päivitys 8.8.) >>

 
Henkilöstöpalveluyritys voi hakea kustannustukea Valtionkonttorista kiinteisiin kuluihin ja vaikeasti sopeutettaviin palkkakustannuksiin.

Hae määräaikaista kustannustukea

Henkilöstöpalveluyritykset, jotka tuottavat työvoiman vuokrausta (TOL-koodi 78200), voivat hakea määräaikaista kustannustukea Valtionkonttorista 31.8. mennessä. 

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksen kiinteisiin kuluihin ja vaikeasti sopeutettaviin palkkakustannuksiin. Tuki vahvistaa yrityksen maksuvalmiutta ja pienentää konkurssiriskiä koronaepidemian aikana.

Muistathan tarkistaa ennen hakua, että tuen myöntämisen edellytykset täyttyvät yrityksessäsi. 


Katso hakuohjeet >> 

 
HPL kouluttaa syksyllä jäsenyrityksiään mm. yleisistä sopimusehdoista, työaikalaista ja yhteistoimintamenettelystä.

Ilmoittaudu jäsenkoulutuksiimme

Koulutamme syksyllä jäsenyrityksiämme esimerkiksi yleisistä sopimusehdoista, työaikalaista ja yhteistoimintamenettelystä. Lisäksi Juho Toivola sparraa jäseniämme haastattelutaidoissa, suorahaussa ja rekrymarkkinoinnissa.

Henkilöstöpalvelualan työsuhdepäivä on uudistettu ja se toteutetaan syksyllä teemoittain viidessä eri osassa. 

Tulevia verkkokoulutuksiamme:  


Syksyn 2020 koulutuskalenterimme >>
 
Voit lukea jäsenuutisemme ja -tiedotteemme jäsensivuiltamme.